Armstrong sa pokúsil darovať USADA 250.000 dolárov

09.01.2013 Celý región

Boston 9. januára (TASR) - Bývalý americký cyklista Lance Armstrong sa v roku 2004 pokúsil darovať Antidopingovej agentúre USA (USADA) 250.000 dolárov.

"Bol som v šoku. Pre USADA to bol jasný konflikt záujmov. Neváhali sme ani chvíľu a ponuku odmietli," cituje agentúra dpa slová šéfa agentúry Travisa Tygarta. Vyšetrovanie USADA usvedčilo sedemnásobného víťaza Tour de France z dlhoročného užívania zakázaných prostriedkov a z ich distribúcie. Armstrong následne prišiel o všetky tituly a dostal doživotný zákaz činnosti.

Tygart zdôraznil, že jazdec zastrašoval kolegov, aby proti nemu nevypovedali pri vyšetrovaní. Jemu samému sa niekoľkokrát anonymne vyhrážali smrťou.

Armstrong bude hosťom v šou Oprah Winfreyovej

Lance Armstrong prehovorí 17. januára po prvý raz od potrestania o svojej kauze. "Bude hosťom v šou hviezdnej moderátorky Oprah Winfreyovej," informuje agentúra dpa.

Minulý rok usvedčili Texasana z dlhoročného užívania dopingu a okrem doživotného zákazu činnosti prišiel aj o všetkých sedem titulov z Tour de France.

Armstrong, ktorý dlhý čas vinu striktne popieral, naznačil v rozhovore pre denník New York Times, že uvažuje nad priznaním.
 

Vyberte región